Elhunyt Bánfi Krisztián, a magyar csili világának kiemelkedő személyisége.
Botrány a Magyar Földrajzi Múzeumban: kirúgták a nemzetközi hírű professzort - Frissítés: itt a múzeum igazgatónőjének válasza
Pénteken tragikus hirtelenséggel elhunyt Bánfi Krisztián csilitermesztő. A gyászhírt párja közölte.
- Mély fájdalommal tudatom azokkal akik ismerték és szerették páromat Bánfi Krisztiánt, hogy tragikus hirtelenséggel ma mai nap elhunyt! Nyugodj békében Drágám! - áll a gyászhír a Kígyóscsili Facebook-oldalán.
Bánfi tragikus halála mélyen megrázta "kollégáját", Nagy Gábort, a Gabko Chili alapítóját is, aki úgy érezte, hogy egy fontos része veszett el az életének.
Krisztián a magyar csili közösség egyik alappillére, egy igazán figyelemre méltó személyiség, és legfőképpen egy csodálatos ember. Szavainak ereje és őszintesége mindig lenyűgözött, hatalmas szíve pedig mindenki számára nyitva állt. Bármikor számíthattunk rá, és mindig öröm volt vele beszélgetni. Nyugodj békében, kedves barátom! Őszinte részvétem a családnak ebben a nehéz időszakban!
- osztotta meg Nagy a közösségi platformján.
A Kígyóscsili név sokak számára ismerősen cseng a magyar csili világában. Az újkígyósi házaspár, Bánfi Krisztián és Csongrádi Tímea, kistermelői vállalkozásukkal számos hazai és nemzetközi elismerést nyertek el. Kiemelkedő pillanat volt 2018, amikor a The World Hot Sauce Awards versenyén arany és ezüst minősítést kaptak, bizonyítva ezzel termékeik kiváló minőségét és ízvilágát.
Öt évvel ezelőtt, teljesen tapasztalatlanul és csupán a kíváncsiság hajtott minket, vágtunk bele a csilitermesztés izgalmas világába. Egy ismerősöm meglepetés ajándékként hozott nekem egy üveg csiliszószt, amelynek ízét azonnal imádtam. Ekkor tudatosult bennem, hogy én is szeretnék saját készítésű szószt előállítani. Még azon a napon elindítottam a rendelésemet Spanyolország és Amerika irányába, hogy beszerezzem a legjobb magokat - emlékezett vissza Krisztián a beol.hu-n 2018-ban.
Soha nem gondoltam volna, hogy a csiliszósz készítése révén kiegészíthetem a jövedelmem. Hosszan töprengtünk, hogy belevágjunk-e ebbe a vállalkozásba, hiszen az indulás jelentős befektetést igényelt. Végül azonban a párommal úgy döntöttünk, hogy a főállásunk mellett professzionális csilitermesztők leszünk. A tulajdonos elmondása szerint ettől a pillanattól kezdve folyamatosan "falta" a paprikás könyveket, és elsajátította a termesztés minden csínját-bínját, komolyan nekilátva az üzleti tevékenységnek. Végül, egy komolyabb beruházás után, 2016-ban elérte álmát, és megalapította a Kígyóscsilit.