A C-vitamin tartalma lenyűgöző, mégis meglepően kevesen fogyasztják! Pedig a szívünk és az immunrendszerünk is hálás lenne érte.

Meghálálja egészséged, ha gyakran készítesz belőle teát: a csipkebogyó rengeteg C-vitamint tartalmaz!
Egyesek hecsedlinek, mások csipkének nevezik, de egy dologban mindenki egyetérthet: a csipkebogyó igazi vitaminbőségszaru! Ennek ellenére sajnálatos módon ritkán kerül az asztalunkra.
Fedezd fel ezt a lenyűgöző növényt és annak csodálatos jótékony hatásait! Készíts belőle ízletes teát, és élvezd minden nap a frissítő ízét és kedvező hatásait!
A C-vitamin a legfőbb összetevője, és meglepő módon még a citromot is túlszárnyalja mennyiségben. Ez a fantasztikus vitamin antioxidáns védelmet biztosít, erősíti az immunrendszert, segíti a sebek gyorsabb gyógyulását, sőt hozzájárul a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez is. Ráadásul az öregedés ellen is hatékony szövetségesünk, így valóban érdemes beépíteni a mindennapi étrendünkbe.
Védelmet nyújt a fertőzések ellen, miközben támogatja a kötőszövetek és a vérerek falának megerősítését is.
Ha pedig mindez nem lenne elég: koleszterinszintünk, vérnyomásunk, csontjaink és emésztésünk is meghálálja a csipkebogyó rendszeres fogyasztását.
A csipkebogyó igazi vitaminbomba, hiszen nemcsak C-vitamint tartalmaz bőségesen, hanem A, B1, B2, P- és K-vitamint is jelentős mennyiségben rejteget!
Csipkebogyóból varázsolhatsz ízletes szörpöket, lekvárokat és aromás teákat. De ne állj meg itt: a csipkebogyó remekül illik salátákhoz és gyümölcssalátákhoz is, így még gazdagabbá teheted az ételeidet!
Ha teát főznél belőle, érdemes figyelembe venni, hogy a túl forró víz használata nem ajánlott, mivel 50 fok felett a C-vitamin elveszíti hatékonyságát. Inkább áztasd a csipkebogyót kellemesen meleg, de nem forró vízben, és tapasztald meg, milyen jótékony hatással van az egészségedre!